Een akoestisch
paneel

akoestische panelen

Akoestisch paneel

Heb je last van een vervelende galm in je huis? Dat kan storend zijn. Gesprekken voeren gaat lastiger wanneer de akoestiek in je huis niet goed is. Je concentratievermogen vermindert bij een slechte akoestiek in huis. Ook muziek komt niet goed tot zijn recht en dat is natuurlijk zonde.
Gelukkig is er een mooie en effectieve oplossing om de akoestiekproblemen in je huis op te lossen! Onze akoestische panelen hebben zeer goede geluidsabsorberende eigenschappen. Met akoestische panelen aan je wand worden geluidsproblemen opgelost en je zult merken dat de ruimte door verbeterd geluid ook een stuk sfeervoller wordt.

Wat is akoestiek precies?

Akoestiek is de wetenschap die zich bezighoudt met geluid. Geluid bestaat uit trillingen in de lucht. Om de akoestiek te verbeteren is het nodig om ervoor te zorgen dat deze trillingen beter gestuurd en/of gedempt worden.

Bij akoestiekproblemen gaat het erom dat de eigenschappen van een bepaalde ruimte niet overeenkomen met het gebruik. Anders gezegd, de ruimte is akoestisch gezien niet ingericht op waar je deze ruimte voor wilt gebruiken.

Verschillende ruimtes vragen om verschillende eisen op het gebied van akoestiek. Een concertzaal, een kantoor, een slaapkamer of een woonkamer stellen andere eisen aan de akoestiek. Het is dus belangrijk om ervoor te zorgen dat de akoestiek in een ruimte wordt afgestemd op de functie van deze ruimte.

Waarom veel woningen last hebben van een slechte akoestiek

Hoe komt het nou dat veel woningen te kampen hebben met een slechte akoestiek? Een belangrijke reden hiervoor is dat we tegenwoordig veel gebruik maken van harde materialen in ons interieur. Door onze voorkeur voor open ruimtes, het gebruik van harde materialen als beton, steen, glas en marmer en de keuze voor een vaak minimalistische inrichting wordt het geluid niet goed gedempt. Ook grote raampartijen, strak gestucte muren en gladde vloeren zijn funest. Het gaat galmen in je huis en dan is ondanks die mooie inrichting de sfeer toch ver te zoeken.

Verbeter de akoestiek in huis met akoestische panelen

Een hele doeltreffende én stijlvolle manier om de akoestiekproblemen in huis op te lossen is door je wand te voorzien van één of meer akoestische panelen. Akoestische panelen dempen het geluid in je woonkamer. Door akoestische panelen op te hangen, wordt een teveel aan geluidstrillingen geabsorbeerd, waardoor geluiden minder hard teruggekaatst worden.  

Je zult merken dat het geluid in huis aangenamer wordt. Je verstaat elkaar beter, kunt je beter concentreren en je zit lekkerder in je vel. Muziek klinkt weer zoals het hoort te klinken, mooi en puur. Met één of meer akoestische panelen aan de wand wordt je woongenot verbeterd.

Akoestische panelen zijn mooie kunstwerken aan de muur

Akoestische panelen of schilderijen zijn daarnaast ook een decoratieve toevoeging aan de rest van je interieur. Zo sla je meteen twee vliegen in één klap: de akoestiek wordt verbeterd en je interieur wordt verfraaid. Jouw interieur is een weerspiegeling van wie jij bent. De akoestische panelen van Acoustic Home sluiten hier perfect op aan. Jij bepaalt zelf de bedrukking. Kies je voor een mooie persoonlijke foto? Of zie je een mooi ontwerp in onze webshop? Je zult zien dat je het paneel helemaal kunt afstemmen op jouw persoonlijke smaak.

Kies je voor Acoustic Home Basic of Acoustic Home Premium?

Onze akoestische panelen zijn te bestellen in de varianten: Acoustic Home Basic en Acoustic Home Premium. Zo beschikt het Acoustic Home Basic paneel over een α-waarde van 0,65. Dit is in veel gevallen al voldoende om de akoestiek in je woonkamer te verbeteren.

Is er meer voor nodig om de galm in je huis te verminderen dan kun je kiezen voor de Acoustic Home Premium panelen. Deze zijn namelijk voorzien van een extra laag akoestisch materiaal. Hierdoor wordt het geluid nog beter geabsorbeerd. Het Acoustic Home Premium paneel heeft een α-waarde van 0,9. Wil je weten wat een α-waarde precies inhoudt? Hier lees je er meer over.

Zowel de Acoustic Home Basic als de Acoustic Home Premium panelen zijn standaard voorzien van een mooi en sterk aluminium frame. Doordat het Premium paneel iets dikker is, is ook het frame van dit akoestische paneel wat steviger.

Heb je twijfels over welk soort paneel je het beste kunt kiezen? Wij helpen je graag bij het maken van de best passende keuze.

Verschil-basic-vs-premium-staand-formaat.jpg

Akoestische budget panelen​

Onze AcousticPro® budget panelen zijn de beste keuze wanneer je het liefst zoveel mogelijk vierkante meters paneel voor je budget wilt. Doordat deze panelen voorzien zijn van een houten frame zijn ze extra voordelig. Ook deze panelen zorgen voor een goede geluidsabsorptie en hebben een α waarde van 0,5. Onze budget panelen zijn te bestellen in maar liefst zeven vaste formaten en ze zijn gegarandeerd een waardevolle toevoeging aan je wand.

Akoestische hexagon panelen

Met onze AcousticPro®hexagon panelen kies je voor een decoratief kunstwerk aan je muur. Door de 6-hoekige structuur van deze panelen, staan ze speels aan de wand en hebben ze een uniek design. Ook onze hexagon panelen zijn uiteraard voorzien van geluiddempende eigenschappen voor een sterk verbeterde akoestiek in je huis. 

Met onze akoestische hexagon panelen kun je een prachtig en persoonlijk collage samenstellen. Kies voor je favoriete foto´s, combineer deze met een unieke tekst of passende afbeelding. Met de handige template op onze website kun je heel gemakkelijk je eigen hexagon paneel maken. Ze zijn er in de volgende formaten:  60, 100 en 140 cm.

Akoestische panelen zijn gemaakt van milieuvriendelijke materialen

Het geluiddempende materiaal in onze panelen is een milieuvriendelijke oplossing om de akoestiek te verbeteren. Het is vervaardigd van 100% gerecyclede spijkerbroeken. Doordat wij uitsluitend werken op basis van ‘print on demand’ hoeven wij geen grote voorraden aan te houden, houden wij onze afvalstromen beperkt en hebben wij vrijwel niet te maken met retouren. Kies je voor onze akoestische panelen dan kies je zeker ook voor een duurzaam product.