Verbeter de akoestiek
op je thuiswerkplek

akoestische panelen

Thuiswerken, we doen het met z´n allen steeds meer. Zeker door de coronamaatregelen werken er steeds meer mensen thuis. Thuiswerken wordt door veel mensen als prettig ervaren. Er zitten dan ook veel voordelen aan. Je hebt geen reistijd meer, bent vrijer in het bepalen van je werktijden en doorgaans kun je thuis geconcentreerder werken. Belangrijk is alleen wel dat je een goede werkplek hebt thuis. Ook de akoestiek in je huis is bepalend voor de mate waarin je geconcentreerd kunt werken. Is de akoestiek in je huis niet goed, dan zijn er gelukkig manieren om dit te verhelpen.

 

Waar moet een goede thuiswerkplek aan voldoen?

Je kunt natuurlijk aan de keukentafel op een gewone stoel gaan zitten werken. In de meeste gevallen zal dit betekenen dat je niet in de goede werkhouding zit. Vaak merk je dit ook wel na een dag thuiswerken. Je kunt last hebben van je nek, je rug en je schouders. Werk je aan een te hoge tafel dan trek je je schouders teveel op. Op de langere duur kun je hier steeds meer klachten van ondervinden.

Wat je nodig hebt is een goede verstelbare bureaustoel voor een juiste  zithouding en een bureau of tafel die je op de juiste hoogte kunt instellen. Je boven-en onderbenen moeten ten opzichte van elkaar in een hoek van 90 graden staan. Een voetenbankje kan hierbij helpen.

Werk je achter een laptop, vergeet dan ook een laptophouder niet. Zo kun je het scherm van de laptop op de juiste hoogte zetten, zodat je niets steeds naar beneden hoeft te kijken en last van je nek krijgt. Zorg voor een extern toetsenbord en een aparte muis. Je zult merken dat je op deze manier een stuk fijner werkt.

De akoestiek op je thuiswerkplek verbeteren

Met een ergonomisch ingerichte werkplek ben je er nog niet altijd. Want hoe zit het eigenlijk met de akoestiek in je thuiskantoor? Het is niet iets waar we veel bij stilstaan, maar een slechte akoestiek zorgt ervoor dat we niet prettig kunnen werken. Geluidsoverlast is niet alleen op kantoor, maar ook op je thuiswerkplek een storende factor die zorgt voor concentratieverlies en een verminderde productiviteit. Het zorgt bovendien voor onrust en stress en dat moet je natuurlijk zien te voorkomen.

Moet je voor je werk veel bellen of heb je regelmatig video-meetings om met je collega´s te kunnen overleggen dan is voor een soepele communicatie een goede akoestiek belangrijk. Wanneer er sprake is van ruis en echo´s op je werkplek dan zal dit ervoor zorgen dat besprekingen moeizaam verlopen. Je verstaat elkaar niet goed, moet veel herhalen om boodschappen helder over te brengen en dit werk onprettig en vermoeiend.

Akoestische panelen voor een fijne thuiswerkplek

Merk je dat de akoestiek op je thuiswerkplek te wensen over laat? Voel je je vermoeid en uitgeblust na een dag thuiswerken? Ga dan aan de slag om de akoestiek te verbeteren. Wij bieden akoestische panelen die geluidsabsorberend zijn. Door één of meer akoestische panelen aan de wand te hangen, wordt de akoestiek in je huis veel beter. Je bent eindelijk verlost van die vervelende galm zodat je ongestoord kunt werken en moeiteloos kunt deelnemen aan digitale vergaderingen. Je zult merken dat je veel meer energie over hebt aan het eind van de dag. De akoestische panelen kun je helemaal naar je eigen smaak laten maken. Kies bijvoorbeeld voor een mooie foto. Wil je liever een mooie print die past bij je interieur dan vind je er vast één in onze uitgebreide online database. Onze akoestische panelen zijn verkrijgbaar in verschillende formaten en prijsklassen.  

In onze webshop vind je een uitgebreid aanbod akoestische panelen. Heb je behoefte aan advies? Neem dan even contact met ons op en we helpen je graag verder!

Kies je voor Acoustic Home Basic of Acoustic Home Premium?

Onze akoestische panelen zijn te bestellen in de varianten: Acoustic Home Basic en Acoustic Home Premium. Zo beschikt het Acoustic Home Basic paneel over een α-waarde van 0,65. Dit is in veel gevallen al voldoende om de akoestiek in je woonkamer te verbeteren.

Is er meer voor nodig om de galm in je huis te verminderen dan kun je kiezen voor de Acoustic Home Premium panelen. Deze zijn namelijk voorzien van een extra laag akoestisch materiaal. Hierdoor wordt het geluid nog beter geabsorbeerd. Het Acoustic Home Premium paneel heeft een α-waarde van 0,9. Wil je weten wat een α-waarde precies inhoudt? Hier lees je er meer over.

Zowel de Acoustic Home Basic als de Acoustic Home Premium panelen zijn standaard voorzien van een mooi en sterk aluminium frame. Doordat het Premium paneel iets dikker is, is ook het frame van dit akoestische paneel wat steviger.

Heb je twijfels over welk soort paneel je het beste kunt kiezen? Wij helpen je graag bij het maken van de best passende keuze.

Verschil-basic-vs-premium-staand-formaat.jpg

Akoestische budget panelen​

Onze AcousticPro® budget panelen zijn de beste keuze wanneer je het liefst zoveel mogelijk vierkante meters paneel voor je budget wilt. Doordat deze panelen voorzien zijn van een houten frame zijn ze extra voordelig. Ook deze panelen zorgen voor een goede geluidsabsorptie en hebben een α waarde van 0,5. Onze budget panelen zijn te bestellen in maar liefst zeven vaste formaten en ze zijn gegarandeerd een waardevolle toevoeging aan je wand.

Akoestische panelen zijn gemaakt van milieuvriendelijke materialen

Het geluiddempende materiaal in onze panelen is een milieuvriendelijke oplossing om de akoestiek te verbeteren. Het is vervaardigd van 100% gerecyclede spijkerbroeken. Doordat wij uitsluitend werken op basis van ‘print on demand’ hoeven wij geen grote voorraden aan te houden, houden wij onze afvalstromen beperkt en hebben wij vrijwel niet te maken met retouren. Kies je voor onze akoestische panelen dan kies je zeker ook voor een duurzaam product.