Akoestisch behang:
Veel meer dan behang alleen

Akoestisch behang is een wandvullende oplossing om de akoestiek in je huis of bedrijf te verbeteren. Het is een prachtige innovatie waarmee je op doeltreffende wijze akoestische problemen aanpakt.

Play Video

Eenvoudige oplossing

Doordat onze inrichting tegenwoordig steeds meer bestaat uit strakke en harde materialen is de akoestiek vaak niet zo goed. Dit merk je doordat het geluid weerkaatst wordt en er sprake is van nagalm. Door te kiezen voor akoestische wandbekleding worden geluiden geabsorbeerd, waardoor je meer rust en sfeer in de betreffende ruimte zult ervaren.

Verder heeft akoestisch behang nog veel meer bijzondere eigenschappen. Zo is het niet alleen geluiddempend, maar ook egaliserend en isolerend. Akoestisch behang kun je in elk gewenst formaat bestellen. Hierbij kun je het behang voorzien van je eigen favoriete print of foto. Met akoestisch behang kies je dus voor veel meer dan behang alleen!

Hoe werkt het bestellen van akoestisch behang?

Akoestisch behang bestel je eenvoudig via onze webshop. Je kunt een eigen foto aanleveren of een mooie print uitkiezen uit ons uitgebreide aanbod. Klik hier voor een overzicht van de mogelijkheden in onze webshop.

Bij de bestelling vermeld je dan de afmetingen van de muur of muren en eventuele opmerkingen.

Heb je hulp of advies nodig? Vanzelfsprekend staan wij voor je klaar om je te helpen.

De bijzondere eigenschappen van akoestisch behang

Akoestisch behang bevat een combinatie van unieke eigenschappen. Nooit eerder bevatte een behang al deze eigenschappen in één. Daarmee is akoestisch behang een zeer veelzijdig behang dat breed toepasbaar is. 

Akoestisch behang heeft de volgende eigenschappen:

Geluiddempend

Akoestisch behang heeft een geluiddempende werking wat zorgt voor een sterk verbeterde geluidsbeleving. Door de vierkante meters van je wand te bedekken met akoestisch behang geniet je van een optimale geluidsabsorptie. De dikte van het materiaal zorgt ervoor dat hinderlijke geluiden worden gedempt. De akoestiek in de betreffende ruimte wordt een stuk prettiger doordat de weerkaatsing en nagalm van geluidsgolven verminderd wordt. Gesprekken voeren gaat een stuk beter zonder allerlei vormen van ruis.

Egaliserend

Akoestisch behang heeft een egaliserende werking. Normaal gesproken moet je een wand met oneffenheden eerst voorbewerken voordat je deze gaat behangen. Bij akoestisch behang is dit meestal niet nodig. Zitten er kleine gebreken in de wand, zoals scheuren, boorgaten of andere beschadigingen, dan worden deze door het behang volledig weggewerkt. Het behang egaliseert namelijk oneffenheden tot 4 mm. In de meeste gevallen heb je dus geen stukadoor nodig om de wand voor het behangen strak en glad te maken. Zo spaar je tijd en geld uit. 

Isolerend

Akoestisch behang werkt isolerend. Het houdt in de zomer de warmte buiten en in de winter de kou. Je hebt dus minder last van temperatuurschommelingen. Doordat de warmte in huis minder snel door de wanden verdwijnt, blijft de temperatuur constanter. Dit heeft een gunstig effect op je energierekening. Kijkend naar de huidige hoge gasprijzen is akoestisch behang een slimme keuze die zich snel terugverdient.

Waarin verschilt akoestisch behang van regulier behang?

Akoestisch behang is in tegenstelling tot ´gewoon´ behang extra dik, het is namelijk opgebouwd uit drie verschillende lagen:

De tussenlaag en de eindlaag egaliseren alle oneffenheden tot en met 4 mm in de wand. De toplaag van textiel zorgt voor een strakke wandafwerking. De dikte van deze lagen bij elkaar maken het behang geluidsabsorberend en isolerend.

Wat zijn de voordelen van akoestisch behang?

Behalve dat akoestisch behang zorgt voor een betere akoestiek en daarnaast ook egaliserend en isolerend is, heeft het nog een aantal belangrijke voordelen:

Geniet van een perfecte akoestiek thuis of op kantoor

Door de veelzijdigheid van akoestisch behang is het een wandbekleding die overal kan worden toegepast, zowel in huis als op kantoor. Akoestisch behang zie je daarnaast ook in grote publieke ruimtes, zoals musea of theaters. Het behang kan voor iedere ruimte volledig op maat worden gemaakt. Doordat je helemaal vrij bent bij het kiezen van je eigen ontwerp of foto, zijn de mogelijkheden eindeloos. Zo kan elke wand naar wens worden omgetoverd tot een waar kunstwerk. Door de geluiddempende werking geniet je ook nog eens van een perfecte akoestiek. Zo krijgt elke ruimte de akoestiek en de uitstraling die het verdient.

Akoestisch behang voor thuis

Akoestisch behang kan de akoestiek in je gehele huis verbeteren. Denk aan de woonkamer, werkkamer of slaapkamer. Door de wanden te voorzien van akoestisch behang wordt de ruimte een plek waar het goed toeven is. De storende galm is weg en je kunt in alle rust gesprekken voeren of genieten van je favoriete muziek. Je zult merken dat de sfeer in huis verbetert wanneer de akoestiek verbetert. En dat is heel belangrijk want thuis moet een plek zijn waar je kunt ontspannen en tot rust komt.

Akoestisch behang voor kantoor

Werken doe je het best in een rustige omgeving waarin je niet wordt afgeleid. Niet voor niets zijn kantoren vaak in lichte, neutrale kleuren ingericht. Zo zijn er niet teveel prikkels om je heen en kun je in alle rust met je werk bezig zijn. Een ander belangrijk aspect om rekening mee te houden is de akoestiek in een werkruimte. Wordt er met meerdere mensen in een ruimte gewerkt dan zijn er natuurlijk altijd wel geluiden aanwezig. Door op kantoor te kiezen voor akoestisch behang worden deze geluiden veel meer gedempt. Medewerkers kunnen zich beter concentreren en ervaren meer werkplezier.

Populaire producten