Akoestiek verbeteren op kantoor​

Akoestiek verbeteren op kantoor​

Mensen presteren het beste in een prettige werkomgeving. Een goede akoestiek hoort daar zeker bij. Wist je dat de productiviteit van medewerkers aanzienlijk minder is, wanneer de akoestiek op kantoor niet goed is? Het is daarom verstandig om met de akoestiek binnen je bedrijf aan de slag te gaan. Met de oplossingen die wij hiervoor bieden, kun je de akoestiek op je kantoor aanmerkelijk verbeteren.

Waarom de akoestiek op kantoor vaak slecht is​

Bij de inrichting van een kantoor is de akoestiek over het algemeen niet een aspect waar veel over wordt nagedacht. Erg jammer, want een goede akoestiek is juist zo belangrijk. Vaak is het interieur op kantoor gemaakt van harde en strakke materialen. Dit zorgt ervoor dat het geluid niet wordt gedempt en er vaak sprake is van nagalm. De geluidsgolven worden dan niet goed opgevangen in de ruimte en dit veroorzaakt geluidsoverlast. Twijfel je of de akoestiek binnen je bedrijf goed is? Je kunt een akoestiekscan laten uitvoeren om te kijken hoe het gesteld is met de akoestiek in je bedrijf.

Slechte akoestiek vermindert de productiviteit op kantoor

Het geluid waar mensen op kantoor het meeste last van hebben, zijn de stemmen van hun collega´s. Wordt er met meerdere mensen in een kantoorruimte gewerkt waar een slechte akoestiek is, dan kan dit bijzonder storend zijn. Telefoontjes van collega´s die je woord voor woord kunt volgen, een harde lach, een collegiaal praatje tussendoor. Daarnaast heb je dan nog de geluiden van apparaten zoals printers en kopieerapparaten. Al deze geluiden veroorzaken ook nog eens nagalm en dit kan werknemers behoorlijk uit hun concentratie brengen. Op het moment dat iemand zich niet meer goed kan concentreren, is het een stuk lastiger om het werk goed en efficiënt uit te voeren. De snelheid zal afnemen en ook is de kans groter dat er foutjes in het werk sluipen. Klachten als vermoeidheid en hoofdpijn kunnen vaker voorkomen. Ook een hoger ziekteverzuim wordt soms gekoppeld aan een slechte akoestiek binnen een bedrijf.

Verbeter de akoestiek binnen je bedrijf met AcousticPro® panelen

Gelukkig bestaat er een eenvoudige en effectieve manier om de akoestiek binnen je bedrijf te verbeteren. Met voldoende van onze AcousticPro® panelen aan de wand behoren geluidsproblemen voortaan tot de verleden tijd. En zeker niet onbelangrijk: onze akoestische wandpanelen zijn een echte blikvanger op kantoor. Je kunt ze namelijk laten voorzien van een eigen gekozen afbeelding of één uit onze uitgebreide database. Zo combineer je kunst met een goede akoestiek en profiteer je van het beste uit twee werelden. Naast AcousticPro® panelen hebben we ook Acoustic Plafondpanelen.

Met onze AcousticPro® panelen is het mogelijk om je kantoor te transformeren in een plek waar het heerlijk werken is, zonder storende geluiden. Wil je meer informatie over de verschillende mogelijkheden die wij bieden? Neem dan gerust even contact met ons op en we vertellen je er graag alles over.

Vraag vrijblijvend een offerte op

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Akoestische panelen bestellen?

Dat kan in vijf eenvoudige stappen:

Bereken hoeveel m² akoestisch paneel je nodig hebt.

Beslis welke panelen je wilt gebruiken: rechthoekig paneel, hexagon akoestisch paneel of plafondpaneel.

Selecteer het aantal panelen dat je nodig hebt.

Upload je eigen foto of kies een design uit onze uitgebreide collectie.

Binnen 4 dagen ontvang je jouw panelen inclusief montageset en handleiding.