Akoestisch
schilderij

Akoestisch schilderij

Combineer de heilzame effecten van kunst met een verbeterde akoestiek in je woning dankzij de Acoustic Home akoestische schilderijen. Deze ontwerp je zelf, waardoor het paneel volledig in jouw interieur past. Heb je een paneel besteld? Dan heb je het vier dagen later in huis!

Heilzame werking van kunst​

Kunst aan de muur is al eeuwen populair en dat is niet zo vreemd: uit onderzoek blijkt namelijk dat kunst een positief effect heeft op onze geestelijke én fysieke gezondheid. Zo leidt kijken naar een kunstwerk bijvoorbeeld tot minder stress: je verlegt je focus en komt tot rust. Daarnaast leidt kijken naar kunst ook tot meer hersenactiviteit en creativiteit. Het geheugennetwerk en het emotie-regulerende netwerk komen tegelijkertijd in actie en dat is gezond voor de ontwikkeling van je brein. Het houdt je fit.

Vaak is dit niet bewust de reden om kunst aan de muur te hangen. Je kiest een schilderij, omdat het bij jou en je woning past. Welk schilderij je kiest heeft een direct effect op de sfeer in een ruimte.

Kunst kan rust geven, intrigeren, spraakmakend zijn en zelfs discussies aanwakkeren. Maar schilderijen kunnen ook je stemming beïnvloeden. Je hersenen zetten kleuren, beelden en vormen om in prikkels en deze prikkels bepalen voor een deel je stemming.

Bedrukte plafondpanelen

Het plafond van je woonkamer is vaak het grootste, gladde oppervlakte. Het is daardoor heel geschikt voor geluidsoptimalisatie. Je kunt daarbij kiezen voor plafondpanelen in een neutrale kleur zodat ze bijna onzichtbaar zijn, maar je kunt ze ook laten bedrukken. Zo maak je van je plafond een echte eyecatcher én verbeter je de geluidskwaliteit in de ruimte. De plafondpanelen van Acoustic Home bestaan namelijk voor 90% uit geluidsabsorberend materiaal.

Akoestische schilderijen zijn milieuvriendelijk

Bij Acoustic Home werken we mee aan een goed milieu.

Ieder wandpaneel bestaat namelijk uit 100% gerecyclede jeans-stof. En doordat wij ieder paneel op maat maken en bedrukken, leggen we geen grote voorraad aan en voorkomen we retourstromen. Daardoor hoeven we ook vrijwel nooit iets te vernietigen. En tijdens ons printproces gebruiken wij inkten op waterbasis. Dus akoestische schilderijen zijn goed voor jouw gezondheid én ontzien het milieu!

7 redenen om bij Acoustic Home te bestellen