Retourbeleid

Ruilen & Retourneren

Het kan wel eens voorkomen dat u een bestelling retour wilt sturen. Wellicht omdat het product toch niet bevalt of misschien is er een andere reden is waarom u de bestelling toch niet zou willen houden. Wat de reden ook is, u heeft het recht bij Acoustic Home uw bestelling tot 14 dagen na ontvangst zonder opgave van reden te annuleren en retourneren. We noemen dit herroepingsrecht.

Na ontvangst van de artikelen krijgt U dan het volledige orderbedrag gecrediteerd. Enkel de kosten voor het transport zijn voor uw eigen rekening. Deze kosten hangen af van de grootte van het pakket, raadpleeg voor de exacte tarieven de website van uw vervoerder of neem contact op met retouren@acoustic-home.com (onder vermelding van uw order nummer) Indien u gebruik maakt van uw herroepingsrecht, zal het product met alle geleverde toebehoren en – indien redelijkerwijze mogelijk – in de originele staat en verpakking aan Acoustic Home geretourneerd worden. Om gebruik te maken van dit recht kunt u contact met ons opnemen via retouren@acoustic-home.com (onder vermelding van uw order nummer). Wij zullen vervolgens het verschuldigde orderbedrag binnen 3 werkdagen na ontvangst en beoordeling van uw retour terugstorten op de zelfde manier als door u betaald. mits het product reeds in goede orde retour ontvangen is.

Meld uw retouraanvraag vooraf via email voor een snelle afhandeling van uw retour en terugboeking en wij zullen deze binnen 24 uur in behandeling nemen.

Retouradres:
Acoustic Home
Paasberg 158
2905 BT Capelle aan den Ijssel
Nederland

Verstuur hier direct je retouraanvraag
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wat zijn de retour kosten?

De retourkosten variëren per product. Afhankelijk van de grootte kunt u deze per PostNL of transportbedrijf naar Acoustic Home versturen. Aan het retour sturen van producten zijn helaas wel kosten gebonden. Deze worden niet door ons vergoed. Wij vergoeden alleen de kosten van het artikel wanneer de complete bestelling wordt teruggestuurd. U bent zelf verantwoordelijk voor de retourzending.
Daarnaast moet aan de retourvoorwaarden hieronder worden voldaan.

Wat zijn de retour voorwaarden?

  • Binnen 14 kalenderdagen na levering dient de koper te hebben aangegeven dat hij van de koop afziet of de koper heeft het product binnen deze termijn geretourneerd;
  • compleet en onbeschadigd;
  • ongebruikt (uitproberen mag wel) en niet gemonteerd;
  • in de originele verpakking, indien redelijkerwijs mogelijk (hier mag niet op geschreven worden);
  • producten die speciaal voor u zijn vervaardigd (o.a maak je eigen paneel producten), zijn uitgezonderd van het herroepingsrecht.

Tijdens de bedenktijd (14 dagen na ontvangst van uw product) mag u het product uitproberen. Echter, wordt het product zodanig gebruikt dat het niet meer in ‘winkelstaat’ is, dan kan het zijn dat u minder geld voor het product terugkrijgt. Ook kunt u gebruikmaken van het Europees modelformulier voor herroeping, maar u bent hiertoe niet verplicht.

Bij producten die beschadigd zijn of gebruikssporen vertonen behouden wij ons het recht de schade in rekening te brengen. Raadpleeg voor meer informatie onze algemene voorwaarden.

Mocht het product beschadigd of de verpakking meer beschadigd zijn dan nodig is om het product te proberen, dan kunnen we deze waardevermindering van het product aan u doorberekenen. Behandel het product dus met zorg en zorg ervoor dat deze bij een retour goed verpakt is.

Ik ben niet tevreden met mijn producten, wat nu?

U heeft een bedenktermijn van 14 dagen na ontvangst van de producten Wanneer u ontevreden bent over uw aankoop dan kunt u, binnen de bedenktermijn van 14 dagen, aangeven dat u wilt afzien van uw aankoop. U kunt uw retour eenvoudig aanmelden via een retouraanvraag door te mailen naar retouren@acoustic-home.com

Is het product kapot of niet compleet? Neem dan even contact op met de klantenservice. Zo kunnen wij kijken naar een passende oplossing speciaal voor u.

Hoe kan ik mijn bestelling annuleren?

Het is mogelijk uw bestelling te annuleren. Geef dit zo snel mogelijk aan ons door via e-mail (info@acoustic-home.com) onder vermelding van uw bestelnummer. Hoe eerder wij namelijk uw annulering ontvangen, des te eerder wij de verwerking kunnen stopzetten. Bestellingen die reeds verwerkt zijn, kunnen niet meer worden geannuleerd. U kunt bij ontvangst wel de artikelen retour sturen.

Zijn er producten die ik niet kan retourneren?

Ja. Panelen die speciaal ontworpen zijn in de maak je eigen paneel configuratie zijn uitgesloten voor retour. Deze kunnen door Acoustic home niet opnieuw worden aangeboden.

Binnen hoeveel dagen kan ik het aankoopbedrag retour verwachten?

Zo snel mogelijk, uiterlijk binnen 5 dagen na retournering, wordt het aankoopbedrag, terugbetaald. Wij betalen u terug met hetzelfde betaalmiddel als waarmee u de oorspronkelijke transactie hebt verricht. Wij wachten met terugbetaling tot wij de goederen hebben teruggekregen, en beoordeeld op schade en redelijkerwijs gebruik.

Mijn artikelen blijken bij levering beschadigd, wat nu?

Controleer bij ontvangst van uw bestelling altijd de producten binnen 2 dagen op schade. Mocht er onverhoopt schade zijn ontstaan aan een van de artikelen, meld deze dan zo snel mogelijk na ontvangst van uw bestelling. Hoe eerder u het meldt, des te eerder de schade kan worden opgelost. U kunt schades melden via info@acoustic-home.com