Verbeter de akoestiek
thuis of op kantoor.

akoestische panelen

Akoestische panelen, dé oplossing voor akoestische & gezondheids problemen

Een slechte akoestiek kenmerkt zich door galm of het ´hol´ klinken in een ruimte. Zowel thuis als op kantoor wordt er voor de inrichting steeds meer gebruik gemaakt van harde materialen. Mooi om te zien, maar het draagt zeker niet bij aan een goede akoestiek. Sterker nog, zo´n modern en strak interieur is vaak funest voor de akoestiek en gezondheid. Gelukkig zijn deze problemen gemakkelijk op te lossen!

 

Het belang van akoestiek in een woonkamer

Betere verstaanbaarheid

Een goede akoestiek zorgt dat je elkaar veel beter verstaat. Je kunt ontspannen een gesprek voeren zonder geluidsoverlast.

Rust en
ontspanning

Akoestische panelen in je woning zorgen voor veel meer wooncomfort. Je huis wordt een plek om te ontspannen en tot rust te komen.

Meer energie

Echo's en galm in je huis kunnen leiden tot vermoeidheid. Een verbeterde akoestiek zorgt voor meer energie en een fitter gevoel.

Verbeterde concentratie

Je bent minder snel afgeleid en je concentratie zal merkbaar verbeteren. Je kunt je veel beter focussen op waar je mee bezig bent.

Verbeter de akoestiek met akoestische panelen

Akoestische panelen zorgen voor een duidelijk verbeterde geluidsbeleving. Deze panelen dempen de geluidsreflecties. Hierdoor kan het geluid niet meer weerkaatsen tegen de wanden, de vloer of het plafond. Kortom, de echo of hinderlijke galm verdwijnt. Het geluidsniveau wordt merkbaar verbeterd evenals het woongenot in de betreffende ruimte.

Onze akoestische panelen zijn te bestellen in drie verschillende uitvoeringen:

 • Acoustic Budget
 • Acoustic Pro (Basic en Premium)
 • Acoustic Hexagon

Welk akoestisch paneel moet ik kiezen?

Om je te helpen bij de vraag welk akoestisch paneel voor jou de beste keuze is, vind je onderstaand de eigenschappen en onderlinge verschillen nog even op een rijtje:

AcousticPro® Budget panelen

 • Goede geluidsabsorptie met een α waarde van: 0,50
 • Beschikbaar in 7 vaste formaten
 • Maximaal aantal m2 voor je budget
 • Premium dekstof opgespannen op houten frame, met daarachter akoestisch materiaal

AcousticPro® Basic/Premium panelen

 • Hoge geluidsabsorptie met een α waarde van: 0,65 voor Basis en 0,90 voor Premium
 • In elk gewenst formaat mogelijk met een
 • maximum van 260 cm
 • Prachtig object aan de wand, Geprint direct op het akoestische materiaal
 • Strakke witte of zwarte aluminium lijst

AcousticPro® Hexagon panelen

 • Hoge geluidsabsorptie met een α waarde van: 0,65
 • Beschikbaar in 3 vaste formaten
 • Unieke vorm en een absolute blikvanger
 • Strakke witte of zwarte aluminium lijst

Acoustic Budget: De meeste vierkante meters voor je budget!

Wanneer er sprake is van een matige akoestiek die niet voor heel grote problemen zorgt, dan kun je in veel gevallen volstaan met Acoustic Budget panelen. Acoustic Budget panelen hebben een houten frame, waardoor ze voordeliger in aanschaf zijn dan de andere varianten die voorzien zijn van een aluminium lijst. Ze hebben een goede geluidsabsorptie met een α waarde van 0,50. Deze panelen zijn verkrijgbaar in zeven vaste formaten.
Acoustic Budget panelen zijn de beste keuze wanneer je graag veel vierkante meters akoestische panelen wilt, voor een aantrekkelijke prijs.

Acoustic Pro (Basic en Premium): Voor de ultieme geluidsbeleving

Acoustic Pro panelen raden we aan wanneer de akoestische problemen wat groter zijn. Ze zijn uitermate geschikt voor het effectief oplossen van een slechte akoestiek. Acoustic Pro panelen zijn er in een Basic en een Premium uitvoering. Het verschil tussen beide uitvoeringen is dat het Premium paneel zorgt voor een nog hogere geluidsabsorptie (α waarde van 0,90) dan het Basic Paneel (α waarde van 0,65). Dit komt doordat de Premium panelen zijn voorzien van een extra laag akoestisch materiaal, wat zorgt voor een nog betere demping van het geluid.

Verder hebben deze panelen een mooie, strakke afwerking met een witte of zwarte aluminium lijst waardoor ze prachtig staan aan de wand. Omdat je deze panelen, indien gewenst, ook in een grote uitvoering tot en met 260 cm kunt bestellen, is het mogelijk met één paneel al een groot oppervlak bedekken.

DSC00242.jpg

Acoustic Hexagon: Functionaliteit gecombineerd met een unieke vormgeving

Acoustic Hexagon panelen geven door hun opvallende 6-hoekige vorm een fraaie decoratieve toevoeging aan ieder interieur. De strakke afwerking in een witte of zwarte aluminium lijst maakt deze panelen tot echte blikvangers aan de muur. Je kunt er je eigen collage mee samenstellen, zo maak je het zo persoonlijk als jij wilt. Ze zijn verkrijgbaar in 3 vaste formaten.

Acoustic Hexagon panelen hebben een goede geluidsabsorptie, ze hebben een α waarde van 0,65. Geniet van het beste van twee werelden: een perfecte geluidservaring met een uniek design aan je wand.

Jouw akoestische schilderij ontwerpen

Bij Acoustic Home ontwerp je jouw geluiddempend schilderij of je hexagon schilderijen helemaal zelf. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen een eigen foto te gebruiken. Als je een grote (panorama-) foto of bij elkaar passende foto’s wilt gebruiken, dan kun je er voor kiezen ze naast elkaar of in serie op te hangen. Aangezien ieder paneel op bestelling gemaakt wordt, weet je zeker dat jouw geluiddempend paneel net zo uniek is als jijzelf.

Een slechte akoestiek kan leiden tot gezondheidsproblemen

Vaak zijn we ons niet meteen bewust van een geluidsprobleem. Eigenlijk weet je pas hoe slecht het met de akoestiek in een ruimte gesteld is wanneer je deze kamer weer verlaat. Ineens besef je: wat was het geluid daar storend. Je had er last van, zonder dat je het op dat moment in de gaten had. In een ruimte met een slechte akoestiek wordt het geluid op een hinderlijke manier weerkaatst waardoor je andere mensen lastig verstaat. Breng je veel tijd door in een ruimte waar de akoestiek niet goed is, dan kun je daar zowel lichamelijke als psychische klachten door ervaren. Zo kun je last hebben van hoofdpijn, vermoeidheid, stress en concentratieverlies. Gelukkig wordt er bij de inrichting van woningen, bedrijven en publiek ruimtes  steeds meer ingezien dat de akoestiek een belangrijk aspect is om rekening mee te houden. 

Play Video

Hoe werken akoestische panelen?

Geluid bestaat uit trillingen in de lucht. Voor een verbetering van de akoestiek is het nodig dat deze trillingen beter gestuurd dan wel gedempt worden. Akoestische panelen zijn geluiddempend en geluidsabsorberend. Ze absorberen geluidstrillingen waardoor deze niet worden teruggekaatst naar het tegenoverliggende oppervlak. De panelen danken hun bijzondere eigenschappen aan de manier waarop ze zijn opgebouwd. Zo zijn akoestische panelen gemaakt van 100% gerecyclede spijkerbroeken. Door het ophangen van één of meerdere akoestische panelen aan de wand zul je merken dat de akoestiek in je huis aanmerkelijk verbetert.

Kunst en goede akoestiek in één product verenigd

Het bijzondere van onze producten is, dat je er niet alleen je akoestiekproblemen effectief mee oplost, maar dat ze ook op decoratief gebied een echte aanwinst zijn voor de inrichting van je woning of bedrijf. Het is niet voor niets dat akoestische panelen ook wel akoestische schilderijen worden genoemd. Je kun ze daarbij helemaal naar je eigen wensen samenstellen. Zo kun je één of meer eigen foto´s gebruiken om er echt iets persoonlijks van te maken. Daarnaast hebben wij een uitgebreide collectie designs waar je uit kunt kiezen. Zo wordt ieder paneel uniek en een passend item bij jouw interieur. Onze akoestische panelen zijn dus niet alleen een feest voor je oren maar ook een lust voor het oog. 

Akoestische schilderijen zijn milieuvriendelijk

Bij Acoustic Home werken we mee aan een goed milieu.

Ieder wandpaneel bestaat namelijk uit 100% gerecyclede jeans-stof. En doordat wij ieder paneel op maat maken en bedrukken, leggen we geen grote voorraad aan en voorkomen we retourstromen. Daardoor hoeven we ook vrijwel nooit iets te vernietigen. En tijdens ons printproces gebruiken wij inkten op waterbasis. Dus akoestische schilderijen zijn goed voor jouw gezondheid én ontzien het milieu!